textilplattor

Skydda ditt inomhusgolv med textilplattor

En textilplatta är ett väldigt smidigt och billigt sätt för dig att äntligen besöka din kalla källare längst ned i huset. Detta även om du är barfota med morgonrock och en kopp kaffe för att slänga i tvätten i din tvättmaskin. Hur då? Jo, genom att använda dig av textilplattor för att täcka golvet såklart!

En annan fördel med just en textilplatta är att den har vissa ljudisolerade egenskaper. Så genom att lägga om sovrummet rakt ovanför din sons trumstudio. På detta sätt kan du sova sött medan sonens övar för fullt för att starta nästa coola rockband.

Många står dock inför valet att antingen köpa textilplattor eller investera i en heltäckningsmatta för att täcka golv. Det man då kan tänka på är att det blir betydligt enklare att byta ut en textilplatta än hela heltäckningsmattan. Om man skulle sedan vilja byta ut ett monotont och tråkigt golv till ett med schack-mönster går även detta utmärkt med textilplattor.

Fästa textilplattor

Så hur gör man då för att fästa textilplattor på sitt golv? Jo, det hela är mycket enkelt. Det enda du i praktiken behöver är dubbelhäftande tejp samt det egna klistret på plattorna. Efter detta är processen ganska enkel där du först sätter ut plattorna på det sätt som du vill ha dom. Nästa steg efter du har satt ut plattorna på ett korrekt sätt är att sätta dit tejp under plattorna. Sedan är det endast att ta bort skyddspapperet som återstår. På detta sätt så finns det klister som medföljer plattorna, men också tejp som kan hjälpa till att stabilisera.

Textilplattor är också ett bra sätt att skydda ditt golv hemma eller på kontoret. Särskilt i en kontorsmiljö är detta en smart idé för att på så sätt skydda golvet när kontorsstolar flyttas runt och åker runt mellan olika kollegors bord och arbetsstationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *