Gruppträning

pump

Har du testat på gruppträning? Att träna är viktigt. Ibland kan det dock vara svårt att ta sig tid till att göra det, men det är riktigt gott efter en hel dag framför datorn. När hösten och vintern kommer är det ofta ännu svårare. Det är så mörkt och kallt och man vill hellre bara åka hem och sätta på en film. Men det finns olika saker man kan testa på för att öka motivationen.

Att testa på gruppträning är ingen dålig idé. Gruppträning har bland annat Nordic Wellness. Detta är mycket populärt och många pass hålls varje dag. Det finns många olika slags pass att välja på. Vanligtvis fungerar det att det är någon som leder en grupp människor i träningen. Det kan handla om rörelser till musik med eller utan vikter, cykling, joggning, träning i vatten eller något helt annat.

Många människor vittnar om att gruppträning ökat deras vilja att träna och deras glädje under själva träningen. Detta stämmer väl in på den senaste forskningen som visar liknande resultat. Att träna tillsammans med andra, och främst tillsammans med sådana man känner, ökar motivationen, glädjen och njutningen av träningen. Jag sa ju att gruppträning inte var en dålig idé att testa på.

Detta är inte direkt konstigt. Ta exemplet med joggning. Hur många fler gånger blir joggningen av om du ska jogga med någon annan och inte bara dig själv? Speciellt nu under de regniga höstkvällarna. Var inte hård mot dig själv om du hoppat över några springturer. Testa istället på gruppträning.

 

Det finns verkligen gruppträning som passar alla. Enklare träning där tempot inte är så högt och där inga vikter eller verktyg används kanske är bäst för dig som nybörjare eller som pensionär. Högre tempo med vikter är mer passande för dig som verkligen vill ta ut dig under gruppträningen. Någonstans där mittemellan passar det bäst för dig som känner dig som en normalt tränad människa som inte vill träna tills du knappt kan gå men som inte heller vill ha det för slappt. Lycka till med din träning, du kommer fastna direkt för gruppträning! Testa på det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *