butikskommunikation

Butikskommunikation på skärmar. Wow.

Den moderna och digitala verkligheten som nu omger oss har tagit sig in i alla branscher och i alla ämnen, så också inom butikskommunikation. Det alla återförsäljare vill att resultatet ska bli av sin butikskommunikation är fler köpare. Detta är svårt. Det kan ibland kännas enklare att locka kunder in i affärer, än att verkligen göra dem till kunder så att de går ut med någonting de betalat för. Det är här butikskommunikationen är så viktig, och med de digitala verktyg som ni finns att tillgå blir det enklare att lyckas

Det bästa verktyget du kan använda är digitala skärmar som skyltar. Eftersom digitala skyltar är förändringsbara kan du därmed ständigt ändra skylten så att din butikskommunikation är uppdaterad och inriktad på exakt det du vill. Det blir alltså enklare att göra besökare till kunder. Här gäller det att också ha en strategi för sin varumärkesbyggande. Vad är det du vill förmedla till besökare när de kliver in i butiken? Vad är det för budskap som kan få dem att närma sig att bli kunder istället för besökare? Vilka varor är det du ska satsa på i din butikskommunikation? Det kanske är en specifik känsla du vill förmedla. Det kanske är ett starkt påstående eller en slående fakta. Kanske är det en filmsnutt eller en bild.

Det är också enklare att lansera kampanjer genom den kundkommunikation som sker via digitala skärmar. Att ändra innehållet på digitala skärmar är mycket enklare än att ändra gamla klassiska skyltar. De har naturligtvis inte heller lika stor effekt i form av shoppingskänsla och i att förvandla besökare till kunder. Många väljer att använda sig av internet för att förts få en uppfattning om vilka varor de är ute efter, för att sedan bege sig till butiken för att kanske känna på varan, se den i verkligheten och få en tydligare bild av den. Om de varit på er webbplats och sedan besöker den fysiska butiken behöver de kunna känna igen sig och enkelt hitta vad de var nyfikna på efter deras besök på webbplatsen. Ofta tas beslut om köp i butiken, detta kan digital kundkommunikation påverka till det positiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *