Begagnade bildelar till Volvon

Att fixa med bilen kan ibland vara lite trixigt, speciellt när man måste hålla på att hitta rätt bildelar som ska passa med bilmodellen och allt. I helgen när jag rensade i trädgården och gubben skulle skulle meka med vår gamla Volvo upptäckte han att han behövde byta ut några delar då de var nästan helt sönderrostade. Han ringde till sin arbetskamrat som också håller på och mekar ganska mycket och som rekommenderade att kika på begagnade bildelar online. Lite teknologifientlig som gubben allt är, det var inte lätt att få honom att byta upp sin telefon, så bad han mig om hjälp att kolla vad allt handlade om.

Tidigare så har han letat i bilmagasin för att hitta delar till alla bilar han har ägt genom åren och fixat till. Det har säkert gått åt hundratals timmar och lite mer för att ringa upp och höra om delarna finns kvar. Om det inte har funnits någon specifik del så har det bara varit att antingen vänta eller fråga arbetskamraterna om de känner nån som kan ha delar. Så det har liksom varit väldigt tidskrävande och det tar ju ut sin rätt eftersom. Man vill ju ha en fräsch gubbe hemma och inte en som sitter och surar över spilld mjölk, eller rättare sagt saknade bildelar.

Att köpa begagnade bildelar online är nåt som han eller jag aldrig har gjort, så det var med skräckblandad förtjusning som vi surfade oss fram och letade. Mot min förmodan så var det väldigt enkelt och smärtfritt att få fram exakt det gubben sökte efter. Vi knappade in Volvons registreringsnummer och vilken del som behövdes och sen så fick vi upp alla delar som fanns. Toppen ju! Han blev alldeles häpen över hur enkelt och smidigt det var. Han har ju som sagt tidigare försökt att hålla sig borta från allt som har med teknik att göra, med undantag för mobil och tv. Men nu tror jag att han kommer att fastna framför datorn bara för att hitta alla begagnade bildelar online som han behöver. Så turligt nog har jag fått ännu mer tid över till det jag vill göra på köpet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *