Jag har hittat min drömhus

bygga villa

Jag har hittat mitt drömhus! Om jag skulle bygga villa idag så vet jag exakt vilken det skulle bli. Jag hittade detta fina hus på Anebygruppens hemsida. Jag gillar snygg design och raka linjer så denna föll mig verkligen i smaken.

Nu ska jag inte bygga villa på riktigt. Jag är väldigt nöjd med mitt nuvarande boende. Men OM jag skulle bygga en villa idag så skulle det vara denna. Den som är seriös i sina husbyggarplaner kommer att ha god nytta av att ta en titt på Anebyhusgruppens hemsida. Där finns steg-för-steg-guide till allt man behöver känna till när man ska bygga villa. Dessutom finns många husmodeller att inspireras av.

Nu har jag inte bett om en offert på hemsidan men enligt Anebyhusgruppen är det relativt billigt att bygga sitt egna hus. En sak som man dock måste tänka på är att  man behöver en tomt att bygga sin villa på. Vad en tomt kostar varierar kraftigt. En del tomter som exempelvis ligger vid en sjö och där efterfrågan är hög kan kosta väldigt mycket. Men om man trivs bäst utanför tätbebyggt område och gillar skogen så kan man få en tomt för ett väldigt bra pris.

Men nu åter till mitt hus! Det är så tufft och annorlunda. Huset som jag fastnade för heter Cosinus. Det är väldigt rak arkitektur och väldigt “fyrkantigt”. Jag gillar asymmetrin i fönstren och blandningen av glas, trä och stål. Just blandningen av dessa tre material är min favorit. Men det bästa av allt med huset är den stora balkongen på övervåningen. Den är som en del av huset och är verkligen to kill for! Jag kan se mig sitta där i en solstol och dricka drinkar.

Cosinus är mitt hus! Om jag någonsin ska bygga villa så blir det helt klart den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *