bilinredning

Hur designas en bilinredning?

Hej allihop

Idag här så tänkte jag skriva lite om hur jag tror att en bilinredning designas. För ett tag sedan så skrev jag om hur renderingar får saker att se verklighetstrogna ut. Detta underlättar såklart i designuppdrag där slutprodukten är en produkt snarare än själva designen. Låter det krångligt? Jag ska förklara. Om man ska skapa ett reklamklipp eller en annonsbild, ja då är detta någonstans slutprodukten av det man skapar. Det är inte så att man ska göra själva annonsen till en riktig produkt. Men när man ska rendera exempelvis en bilinredning så är det denna bilinredning som är slutprodukten, och designen man har skapat är bara en skiss på det man vill få ut i slutändan. Detta är en stor skillnad. Och när man ska designa en bilinredning så är det viktigt att ha med sig att det är just en rendering. Man måste tänka på material i vilket denna bilinredning ska tillverkas, hur det materialet passar in med det resterande och hur ljus osv kan reflekteras annorlunda i verkligheten jämfört med hur det ser ut på en rendering. Även om dagens renderingar är bra så är det enda sättet att verkligen se hur en bilinredning kommer att passa in och se ut av gör den i verkligheten. Det lägger mycket vikt vid att designen tar med material och mått osv i designfasen, för att det faktiskt ska kunna bli en riktig bildinredning. Jämför den med en lightversion av ett hus. När man designar ett hus så behöver man ha med vikt osv för att huset ska kunna hållas uppe osv. Det räcker alltså inte att själva designen ser bra ut, utan man måste ta hänsyn till fler parametrar för att designen också ska funka. Att designa produkter är annorlunda mot annonser osv, men det är nästan än roligare när man får se det färdiga resultatet och kan ta in det på ett annat sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *