Mattor av naturlig kvalitet – gjorda för livet

Jag och min man har nyligen sålt vårt hus och flyttat till en mindre lägenhet. Vi insåg tidigt att vi skulle ha en massa möbler, mattor, lampor och prydnadssaker över som aldrig skulle få plats i vårt nya boende. Alla lampor och alla mattor skänkte vi och beslutade oss för att investera i nya sådana. Att hitta nya lampor var inte så farligt svårt. Det finns ett sådant utbud och man blir snabbt varse om vad det är man behöver. Mattor däremot, är svårare. Dels så ska de passa storleksmässigt och materialmässigt, dels så ska de ha rätt färg, rätt mönster och inte minst ”rätt” pris. Mattor kan i princip vara hur dyra som helst och min man och jag vill satsa på god kvalitet, det blir helt enkelt att välja den gyllene medelvägen.

Både jag och min man är måna om vårt hem och att det ska ha en enhetlig känsla. Min man är född och uppvuxen på Gotland så ull som material har alltid varit närvarande i hans hem och sedermera i vårt. Vi tittade på en rad olika handvävda mattor i ull innan vi tillslut bestämde oss. Redan från början visste vi att vi attraherades av mönster snarare än färg. När vi så hittade en svart-vit, handvävd matta i ull med ett underbar geometriskt mönster var saken klar. Vi bestämde oss för att ta två.

Våra nya mattor levererade hem till dörren och vi fick hjälp att bära in dem. Det är något speciellt när man för första gången rullar ut en matta av ull och känner den hemtrevliga doften, den lena ytan och de intrikat tvinnade trådarna. Våra mattor var ett hantverk, det är en stor del i att vi tycker så mycket om dem. Om du också värderar kvalitet och hemtrevnad, satsa på en matta i kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *